Sziasztok!

Ma muffint sütöttem a családnak, azonban ezzel nem volt könnyű dolgom. Én ha magamnak is szeretnék valami édességet sütni, akkor mindig teljes kiörlésű, vagy tönkölylisztet választok, nádcukorral vagy folyékony édesítővel. Ilyenkor a környezetemben lévők mindig adnak a sütinek egy esélyt, viszont 2szer soha nem vesznek belőle. Mivel nálam ez életmód, és nem diéta, és mint már ezerszer mondtam, próbálom megtalálni az egyensúlyt, így rájöttem, hogy nyugodtan süthetek Nekik sima alapanyagokból, amiből egy darabot én is nyugodtan elkaphatok. Néha kettőt is, netán hármat..
Na szóval, az imént említett muffin receptet szeretném veletek ma megosztani. 🙂

Kb. másfél tepsihez:
-34 dkg liszt (keverheted teljeskiörlésűvel is a rendeset)
-20 g sütőpor
-2 csipet só
-12 dkg margarin (én a csökk. zsírtartalmút választottam)
-2 tojás
-15 dkg cukor (én nádcukorból csináltam)
-2,5 dl tej
-ízlés szerint étcsoki, meggy
011ab87d02085c3b0bd04573a423668fcb9ad144e9

01b8103ea2a7592f18d91cd2b046260669297cbd28

A lisztet, a sütőport, és a sót összekevered. Egy másik tálban keverd össze a tejet, a tojásokat, a cukrot, és a vajat. Ezt öntsd össze és gyúrd össze. Ha végeztél öntsd bele az apróra tört étcsokit (hagyj a tetejére is) és a meggyet és keverd össze megint. Öntsd ki a tésztát a kis muffinformákba, és tedd be a 200fokos előmelegített sütőbe 10-15 percre.

Szerintem egy rendkívül egyszerű, de annál finomabb desszert, fogyasszátok egészséggel. 🙂

01aaeae7fea5e5ada684c1bcd802f7aa6ef3b282d2

Hi everyone!

Today I baked muffin for my family, but I can’t say it was an easy thing for me. If I want to eat something sweet and bake it for myself, I always choose the healthy way. I opt for wholewheat flour and cane sugar or liquid sweeteners, because it is a little bit healthier than the plain ones. When I bake these healthy desserts, my relatives always give a chance to my baked stuff, but they never ever grab another one. As you know, this is a lifestyle for me, not a diet in case of weight loss, so I try to find balance between normal and healthy food and not say no to every kind of delicious pleasures. So I realized that I can bake for my family without stress or anything else and it doesn’t have to be made from only healthy ingredients, and I also can try that, because I won’t have any problems or plus weight from that.
So now I’m going to share the recipe with you, and I’m sure you’ll like it.

The ingredients:
-34 dkg flour (it can be wholewheat as well)
-20 g baking powder
-2 pinchs of salt
-12 dkg butter (it can be fat reduced)
-2 eggs
-15 dkg sugar
-2,5 dl milk
-dark chocolate and sour cherry

You just have to mix the flour, the baking powder and the salt together. Then in an another bowl you have to mix the eggs, the milk, the sugar and the butter toghether. You have to mix the two contents of the bowls and knead it. When you have managed to do it, you can add dark chocolate and sour cherry to it. The amount depends on your taste. You can be creative and you can add any other delicious ingredient. Then pour it into muffin molds and put it into the preheated oven for 10-15 minutes (200°)

013619166014b08a55137acd050176e616425fc62c

I really love baking this ‘cookie’ because it is so easy to make yet delicious a f.
Enjoy! ♥

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s