felismerés, avagy ideje észhez térni :)

Éreztétek már úgy, hogy Ti is belefáradtatok a saját szomorúságotokba, kesergésbe, fájdalomba, állandólagos agyalásba?
De mi ilyenkor a teendő ? Mit kéne tennünk, hogy jobban érezzük magunkat, hogy több legyen az önbizalmunk és higgyünk magunkban?
Elvégre szerintem ilyenkor a legnagyobb baj, hogy úgy gondoljuk, hogy sosem lesz jobb a helyzetünk, nem találunk majd olyat, akit ennyire szeretünk, és viszont szeret minket, vagy ha nem szakítás van a dologban, akkor sosem leszünk képesek feldolgozni a történteket.
Szerintem a legjobb megoldás, ha saját magunkban kezdjük el keresni a problémát. Nem arra gondolok, hogy saját magunkat kéne hibáztatnunk, sokkal inkább arra, hogy saját magunkat kell elfogadni, felismerni azokat a dolgokat, amik miatt nem vagyunk képesek saját magunkat elfogadni, gyengének, erőtlennek érezzük magunkat, azt hisszük, hogy soha nem leszünk elég jók, soha nem leszünk képesek valakit boldoggá tenni. Hát az a világ legnagyobb hülyesége.
Miért ne lennénk elég jók ? Miért nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy Mi igenis, ilyenek vagyunk, és semmi az ég adta világon dolog nincsen, ami miatt mi nem lennénk akárkinek is elegek.
Azt az időt, amit arra használunk, hogy azon agyalunk, hogyan is tegyük  a másikat boldoggá, vagy hogyan legyünk elegek a munkahelyünkön, iskolába, konditeremben, otthon, sokkal inkább arra kéne fordítanunk, hogy magunkat adjuk. Hiszen mindent magunkért teszünk, magunkat akarjuk boldoggá tenni. Én tutira megtanultam, hogy soha, senki nem fogja átvenni a fontossági listámon az első helyet magamtól. Soha nem csak más kedvére akarok tenni, hanem a sajátoméra is. Azt az időt, amit agyalással töltöttem, most inkább cselekedésre fogom használni. Energiát fektetek be, hogy helyt álljak mindenhol, mintsem azon fogok rágódni, hogy vajon elég lesz-e ez. Elég lesz, mert Én ennyit tudok tenni az ügy érdekében.
Nem szépítek, igenis 120% kell az embernek pörögnie ahhoz, hogy helyt álljon a kapcsolatában, otthon, az iskolában, a munkahelyén, és még a saját maga elvárásainak is teljes mértékben megfeleljen. Akkor vagyunk jó úton, hogyha élvezzük ezt a 120%-os pörgést, ha minden egyes napot úgy zárunk, hogy ma is mindent megtettünk, és az útnak minden egyes percét élveztük.
Természetes, hogy úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég jók, ha nem szívesen tesszük,amit teszünk. Ha nem is akarunk a párunknak kedveskedni igazán, csak azért tesszük, mert úgy érezzük, hogy muszáj. Hogyan is lennénk elég jók a munkahelyünkön, és tudnánk helytállni, hogyha nem egyáltalán nem is szeretjük azt, amit csinálunk. Miért tudnánk odatenni magunkat az edzéseken, ha nem is akarjuk eléggé elérni a „kitűzött” célunkat ?
Szerintem nem elég valamit hébe-hóba csinálnunk, élveznünk kell az utat/folyamatot.
Bármit csinálunk, ne felejtsük el, hogy a cél mindig a boldogság, ne másnak próbáljunk megfelelni, hanem saját magunknak. Ne azért kezdjünk el egy iskolát, mert a szüleink ebbe kényszerítettek bele. Ne azért járjunk el sportolni, hogy másnak jobban tetszünk, hanem azért, hogy mi szeressük azt a képet, amit a tükörben látunk, és saját magunkra lehessünk büszkék, hiszen ha ez így lesz, majd más is értékelni fogja. Ne dolgozzunk valahol, ahol csak a fizetésünk sok, különben pedig utáljuk minden egyes percét, és alig várjuk, hogy hazaessünk, ahová szintén csak az utálatos hangulatot visszük magunkkal, és majd másokon vezetjük le a munkahelyünkön ránk pakolt feszültséget, ezzel tönkretéve az értékes időnket amit a szeretteinkkel tölthetnénk.
Elég az érdek dolgokból. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki nem tervezi, hogy a boldogtalanságtól befásulva élje majd 20 év múlva a mindennapjait.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s